Werken op daken is gevaarlijk. Jaarlijks gebeuren er talrijke ongevallen. Met praktische oplossingen, zoals valbeveiligingssystemen, daktoetreding, persoonlijke beschermingsmiddelen en signaleringen, in combinatie met aanvullende diensten zoals scholing, registraties en keuringen, is men met Vlutters Tools & Safety verzekerd van veilig en verantwoord werken op het dak.

Vlutters Tools & Safety: compleet in veiligheid

Als specialist voor veilig en efficiënt werken naar, op en van het dak, staat Vlutters Tools & Safety iedere dakdekker graag bij in álle fases van het werk. Wij voorzien onze klanten daarbij van:

  • Professioneel advies
  • Maatwerk bij veiligheidsprojecten
  • Goede onderhoudsservice


Dus niet alleen bij het begin van een project, maar ook in een later stadium. De drie fases van onze alles-in-één-service zien er als volgt uit:

Fase 1 – Veiligheidssituatie in kaart brengen
Met behulp van een Risico-Inventarisatie & Evaluatie (RI&E) brengen wij de veiligheidssituaties op het dak volledig in kaart. De gecertificeerde inspecteurs inventariseren ter plekke de aanwezige veiligheidsrisico’s en maken hiervan een gedetailleerde rapportage.

Fase 2 – Aanbrengen veiligheidsvoorzieningen
Alle kwalitatief hoogwaardige veiligheidsproducten worden vervolgens aangebracht volgens de eisen vastgelegd in de BRL 9935. Zo bieden wij iedere opdrachtgever of gebouweigenaar de zekerheid dat er gewerkt wordt volgens de juiste procedures. Dit houdt in dat de producten niet alleen aangebracht worden, maar ook getest. Zo worden er bijvoorbeeld trekproeven gedaan op de ankerpunten. Vervolgens wordt alles zorgvuldig gedocumenteerd in een rapport als bewijsvoering.

Fase 3 – Jaarlijks onderhoud
Om herkeur te waarborgen, zorgen wij na het aanbrengen van de valbeveiliging dat de jaarlijkse keuringen worden geregistreerd en gecertificeerd. Wij bieden hierbij een onderhoudscontract aan. Vervolgens informeren wij alle dakdekkers in ons systeem ieder jaar over de status. Hierbij kan tevens de dakbedekking met detailleringen bekeken worden.

Ook Vlutters Tools & Safety als uw fullservicepartner?

Heeft u ook behoefte aan advies, maatwerk en/of onderhoud? En ziet u een samenwerken met Vlutters Tools & Safety als fullservicepartner ook wel zitten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag bij al uw hoogtevraagstukken.

Deel dit bericht: