Soprasafe is een verankeringssysteem, ontworpen om één of meer mensen te beschermen die op hoogte werken. De leeflijn kan gebruikt worden als een gebiedsbeperkend of valbeveiliging systeem en minimaliseert daardoor het risico voor de gebruiker. Het Soprasafe ankerpunt is permanent bevestigd aan de constructie waarbij de gepatenteeerde valdemper de krachten die vrijkomen bij een val, grotendeels absorbeert.

 

De gebruiker heeft een grote bewegingsvrijheid doordat de Soprasafe traveller soepel over de lijn en de geleiders mee loopt.

Soprasafe is het valbeveiligingssysteem voor plat dak

Het Soprasafe systeem bestaat uit diverse onderdelen, zoals ankerpunten met geïntegreerde valdemper, bevestigers, ankerogen, RVS kabels, hoeksteunen, systeemspanners en een traveller. De ankerpunten worden permanent bevestigd aan de onderconstructie van het dak. De montage is vrij eenvoudig en snel uit te voeren doordat de ankerpunten bovenop het dakpakket worden gemonteerd, met de juiste bevestigers horend bij de onderconstructie. Het veiligheidssysteem Soprasafe kan dus achteraf, als het dak al waterdicht is gemaakt, gemonteerd worden. Daardoor is Soprasafe ook uitermate geschikt voor bestaande daken en renovatiedaken. 

SOPRASAFE-ankerpunt-bordje-schuin-Vlutters Soprasafe-ankerpunt-oog-APAX-liggend-Vlutters
SOPRASAFE-ankerpunt-lijn-bovenaf-Vlutters Soprasafe-detail-draad-ankerpunt-Vlutters

Voorkom valgevaar

Bij werkzaamheden op hoogte vanaf 2,5 meter hoogte − of bij aanvullende risico’s zelfs minder dan 2,5 meter − dienen maatregelen te worden genomen ter voorkoming van valgevaar. Met Soprasafe wordt de gebruiker verhinderd om over de rand van het dak te vallen. Dit systeem wordt over het algemeen geplaatst op 2 meter uit de valrand. Met het juiste PBM met een korte lijn van maximaal 2 meter wordt vallen verhinderd. Dit systeem wordt ingezet wanneer de bewegingsvrijheid van de gebruiker gewaarborgd moet zijn bij werk aan de valzijde. De veilige zone in Nederland is bepaald op 4 meter uit de valzijde. Tot 2 meter uit de valzijde is het niet toegestaan zonder veiligheidsmiddelen arbeid te verrichten.

De gebruiker heeft een grote bewegingsvrijheid doordat de Soprasfe traveller soepel over de lijn en de geleiders mee loopt. Het harnas en de vallijn worden direct op de loopwagen aangesloten, zo kan de gebruiker op elk gewenst moment zichzelf aan- of afkoppelen.

 

Zonder compromis

Het Soprasafe systeem bestaat geheel uit corrosiebestendige materialen, die samen met de gepatenteerde schokabsorberende valdemper ervoor zorgt dat het systeem geplaatst kan worden op de meest uiteenlopende dakconstructies; van geprofileerde staalplaat, beton en hout tot felsdaken en sandwichpanelen. De dakconstructie blijft intact. De ankerpunten en het horizontale RVS lijnsysteem kunnen op een relatief eenvoudige wijze op de dakbedekkingsconstructie gemonteerd worden (volgens de EN795(2012) type A2 en C).

webshop

Behoefte aan advies, maatwerk of onderhoud?

Ga geheel vrijblijvend het gesprek aan, we helpen u graag bij uw hoogte vraagstukken.