Dakmachines voor dakrenovaties

Niet alleen bij nieuwbouwprojecten worden nieuwe dakconstructies geplaatst. Ook bij renovaties van bestaande daken kan het nodig zijn om de volledige dakconstructie te vernieuwen, bijvoorbeeld als de constructie begint door te zakken of aangetast is door vocht. Het verwijderen van oude bitumen daken is een intensieve en tijdrovende klus. Een daksloopmachine kan het werk voor u een stuk gemakkelijker maken.

Bespaar energie, tijd en geld

Een plat dak renoveren? Maak kennis met de daksloopmachine, die het hele dakpakket met isolatie en dakbedekking er in één keer afsnijdt en daarmee tijd en arbeid bespaart.

Beton met daarop gegoten bitumen, isolatie, een dakbaan en grind. Zo werden platte daken tot een jaar of 20 à 30 geleden veelal uitgevoerd, schetst product manager John van der Haak van Vlutters Tools & Safety. “Geplakte mastiekdaken, zoals we dat noemen.” Er ligt een grote renovatie-opgave voor deze oude mastiekdaken en alle daken die na deze jaren zijn gemaakt. “De focus ligt nu op nieuwbouw, maar al die oude bitumen en mastiekdaken gaan vervangen worden. Er komen steeds vaker zonnepanelen op, waarbij het wijs is het dak eerst te renoveren. Of we moeten ze bij-isoleren vanwege klimaatdoelstellingen. Dan kun je bij renovatie niet meer volstaan met een nieuw bitumenbaantje op de bestaande dakbedekking en isolatie. Je moet vol renoveren en het dak slopen tot op het beton. Nou is die isolatie als het ware geplakt in de bitumen of middels schroeven bevestigd – die zit muurvast. De dakdekker kan er voor kiezen om te gaan wrikken met een schep. Dat voel je wel aan het eind van de dag. Maar het inzetten van machines maakt het werk een stuk lichter en bespaard ook nog eens een hoop tijd.”

Om het hele pakket is in één keer weg te krijgen moeten er eerst stroken worden voorgesneden op het dak. Die snijmachines verkoopt en verhuurt Vlutters al langer. De daksloper GDS10 snijdt vervolgens de banen los van het beton. 

Verticaal transport

Om zware dakmachines het dak op te krijgen is de hulp van een lift of kraan nodig. Vlutters Tools & Safety verhuurt en levert diverse hijslieren, opbouwliften, ladderliften, aanhangerkranen en autokranen, alles om u als professional op een veilige en efficiënte manier te laten werken naar, op en van het dak.

verticaal-transport-dakmachines-vlutters
Assortiment dakmachines

 

 

Daksnijder-Vlutters-Honda-motor

Daksnijder

Een daksnijder is ideaal bij de sloop van dakbedekking in combinatie met isolatie. De dakmachine snijdt het een dakpakket van max 90 mm in stroken zodat het dakpakket eenvoudig verwijderd kan worden. Deze daksloper is voorzien van een 11 PK  Honda benzinemotor GX390 en heeft een snelheid van 30 m per minuut.

 

specificaties 
snijdieptemax. 90 mm
motor aandrijving 
capaciteitca. 1.800 m per uur
gewicht98,4 kg

 

Afbeelding

Daksnijder DS15

Een daksnijder is ideaal bij de sloop van dakbedekking in combinatie met isolatie. De dakmachine snijdt het gehele dakpakket in stroken zodat het dakpakket eenvoudig verwijderd kan worden. De daksloper DS 15 is voorzien van een 5 PK benzinemotor en heeft een snelheid van 25 m per minuut.

 

specificaties 
snijdieptemax. 120 mm
motor aandrijving4,8 PS / 3,6 kW
capaciteitca. 1.500 m per uur
gewicht60 kg

 

 

Daksnijder-DS30-Benzine-Vlutters

Daksnijder DS30

Deze daksnijder is te gebruiken bij grote sloopprojecten van dakbedekking met dikke isolatieplaten. De dakmachine DS30 snijdt het dakpakket in stroken zodat het dakpakket eenvoudig verwijderd kan worden. De daksloper is voorzien van een 11 PK benzinemotor en heeft daarmee een snelheid van 30 m per minuut. 

 

specificaties 
snijdieptemax. 140 mm
motor aandrijving11,1 PS / 8,7 kW
capaciteitca. 1.800 m per uur
gewicht104 kg

 

 

Daksnijder-DS31-Vlutters

Daksnijder DS31

Deze krachtige daksnijder wordt ingezet bij grote sloopprojecten of als er korte deadlines zijn. De dakmachine snijdt het gehele dakpakket bij een maximale diepte van wel 61 cm in stroken. Het dakpakket kan dan snel en eenvoudig verwijderd worden. De daksloper DS 31 is door zijn twee messen erg snel en kan wel 58 m per minuut versnijden.

 

specificaties 
snijdieptemax. 120 mm
motor aandrijving4,8 PS / 3,6 kW
capaciteitca. 1.500 m per uur
gewicht60 kg

 

 

Daksloper-GDS10-Vlutters

Daksloper GDS10

De daksloper GDS 10 wordt gebruikt als alleen de dakbedekking verwijderd moet worden en pelt als het ware de dakbedekking af. Deze dakmachine werkt zeer strak tegen de rand. Voorzien van Honda viertakt benzinemotor. Werkbreedte is 700 mm en de breedte van de machine machine is 600 mm.

specificaties
motorHonda viertakt benzine, 11.1 HP
mesbreedte700 mm
capaciteitca. 240 m per uur
gewicht350 kg

Veegmachine dak

Veegmachine Compact

De veegmachine DiBO COMPACT is uitermate geschikt voor het reinigen van grote oppervlakten, zoals daken, parkeerterreinen en ander soort bestratingen. Modder, zand, grond en ander vuil is voor deze veegmachine geen enkel probleem. Hij is bovendien solide en compact gebouwd en toch makkelijk wendbaar. Hierdoor kan hij ook gemakkelijk langs muren en randen vegen. Hij is bovendien in verstek verstelbaar van 60 tot 110 cm. En er zijn diverse accessoires optioneel aan te schaffen, zoals een opvangbak of nieuwe veegunit.

 

specificaties 
veegbreedte800 mm
aandrijving3 kW benzine motor
gewicht36 kg
  

 

Daksloper-GDS10-Vlutters

Stortkokers

Daar waar afval ontstaat zoals bouwpuin en dakbedekking dan moet dit vervolgens op verantwoorde wijze het dak verlaten. Dan zijn Vlutters stortkokers op hun plaats. De kokers zijn van sterke en flexibele kwaliteit zodat ze zeker tegen een stootje kunnen. Het beslag en de accessoires zijn uitgevoerd in metaal en aluminium. Het Vlutters stortkokersysteem bestaat uit standaard kokers en uit speciale kokers met zij-inworp. Door ze te combineren kan vanaf verschillende verdiepingen gelijktijdig via één systeem worden gestort. Dankzij het lage gewicht van de kokers en hulpmiddelen is het ophangen van een serie stortkokers een kwestie van minuten.

Keuring & onderhoud
Keuring & onderhoud machines

De service van Vlutters is breed met keuringen, onderhoud en reparaties van materieel. Stilstand moet immers tot een minimum beperkt worden. De reparaties van materieel worden 24 uur per dag, 7 dagen per week uitgevoerd. Vlutters is BMWT-gecertificeerd waardoor zij voldoet aan de Arbowet om materieel te keuren en onderhouden. Vlutters seint klanten automatisch in wanneer een periodieke keuring of onderhoudsbeurt nodig is. U heeft via een online portal inzicht in alle uitgevoerde werkzaamheden.

Verhuur machines
Verhuur machines

Naast de aanschaf, is het huren van materiaal ook mogelijk, zodat een grote investering kan worden uitgesteld.

Ook tijdelijke valbeveiliging voor het hellende en platte dak is te huur.

Neem contact op voor het actuele verhuur aanbod.

Behoefte aan advies, maatwerk of onderhoud?

Ga geheel vrijblijvend het gesprek aan, we helpen u graag bij uw hoogte vraagstukken.