Kunststof tegeldragers bieden talloze oplossingen om oneffenheden in het dakvlak te compenseren en om zo een stabiel en perfect gladde vloer te realiseren. Tegeldragers zijn ook ideaal voor het ophogen van vloeren om buizen en leidingen er onderdoor te laten lopen en zo uit het zicht te laten. Door het creëren van een ruimte onder de tegels wordt een luchtisolatie gerealiseerd waardoor de levenscyclus van de dakbedekking aanzienlijk wordt verlengd. De smalle openingen tussen de tegels versneld de waterafvoer.

Makkelijk waterpas

De stelsleutel, een essentieel onderdeel tijdens de montage, zorgt voor een mogelijkheid om de totale controle te houden op de hoogte-instelling van het vloeroppervlak. Hoogtes zijn na plaatsing van de tegeldragers en tegels nog eenvoudig te verstellen met de stelsleutel. De kop van de tegeldragers is standaard bekleed met PP+rubber voor geluidsreductie en antislip en voorzien van vier spreidingsnokken.

 Stelsleutel tegeldragers


Verstelbare tegeldrager SE met zelfregulerende kop

Verstelbare tegeldrager SE

De tegeldrager SE van het merk Eterno is met een zelfregulerende kop, die een hellingshoek tot maximaal 5° nivelleert t.b.v. het opvangen van kleine oneffenheden in de tegels. Hoogte instelbaar van 37,5 tot 550 mm, vervaardigd uit hoogwaardige materialen waardoor begaanbaar tot 2000 kg gewicht. Universeel toepasbaar door eenvoudig verwijderbare spreidingsnokken en geschikt voor alle soorten daktegels. UV bestendig en recyclebaar.

Verstelbare tegeldrager NM 

Verstelbare tegeldrager NM met vaste kop

De New-Maxi (NM) tegeldrager heeft een vaste kop. Hoogte is instelbaar van 25 tot 270 mm. De tegeldragers zijn gemaakt van sterk materiaal waardoor zij een gewicht tot 1200 kg kunnen dragen. Universeel toepasbaar door eenvoudig verwijderbare spreidingsnokken en geschikt voor alle soorten daktegels. UV bestendig en recyclebaar.

Universele tegeldrager EH

Universele tegeldrager EH

De tegeldrager EH is een vaste kunststof tegeldrager voor universele toepassing. Een perfect alternatief voor de standaard rubbergranulaat tegeldragers. Oneffenheden kunnen eenvoudig door het plaatsen van 4 balancers worden gecorrigeerd. Leverbaar in 12 en 15 mm dikte, te verhogen met 3 mm d.m.v. een opvulring. Deze tegeldrager is tevens monteerbaar op de NM en SE serie.

Leginstructie video - eenvoudig en simpel

Windproof System Pedestal

Meer informatie over tegeldragers?

Neem dan nu contact op met de specialisten van Vlutters Tools & Safety.

Neem contact op

Behoefte aan advies, maatwerk of onderhoud?

Ga geheel vrijblijvend het gesprek aan, we helpen u graag bij uw hoogte vraagstukken.