Keuringen voor al het materieel, gereedschappen, valbeveiliging en klimmaterieel

Onderhoud en inspectie van materieel en elektrisch gereedschap schiet er, zeker in drukke tijden, vaak bij in. Vlutters Tools & Safety ontzorgt dakdekkers en bouwbedrijven volledig op dit terrein.

Wat dat onderhoud betreft: er is weinig dat Vlutters níet onder handen neemt. Alles wat u gebruikt, of het nou een keuring is van een pbm (persoonlijk beschermingsmiddel), een boormachine, ladders,  een grote ladderlift, brandblussers of een veiligheidssysteem op het dak, u heeft met ons één partij waar u alles kan laten keuren en repareren.

Overzicht: onderhoudsservice - technische dienst - keuringen

Veel dakdekkers hebben een keuringspartij voor het één en een lokale man voor het ander. Uiteindelijk werken ze met 5 à 6 partijen om al hun materieel te laten keuren en onderhouden. Vlutters is eigenlijk het enige bedrijf in Nederland dat alles voor hellend en plat dak onderhoudt en repareert.

 

Afbeelding

Jaarlijkse keuring PBM's en klimmateriaal

In de dakdekkerswereld wordt onderhoud en keuring van pbm’s en klimmaterieel tot nu toe echt marginaal gedaan. Pbm’s moeten wettelijk gezien elk jaar worden gekeurd. Vlutters is gecertificeerd om pbm’s en klimmaterieel te mogen keuren en alle medewerkers zijn VCA opgeleid.
Keuren elektrisch gereedschap en machines

Keuren elektrisch gereedschap en machines

Het keuren van elektrische arbeidsmiddelen is jaarlijks verplicht. Vlutters is bevoegd tot het uitvoeren van NEN 3140:2011 keuringen.
Lasautomaten keuren is geen verplichting maar wel een advies van Vlutters.

Onderhoud en keuring verticaal transport

Onderhoud en keuring verticaal transport

Om al dat verschillende materieel te mogen keuren, beschikt Vlutters over alle relevante certificaten en mag zich daarom BMWT-keurmeester noemen. Vlutters is BMWT-gecertificeerd om werkmaterieel zoals hoogwerkers, hijsmachines, goederenliften en ander verticaal transport vanuit de bouw en utiliteit te keuren.
In het geval van de liften heeft Vlutters zo’n 700 van deze onderhoudscontracten, dus ruime ervaring is aanwezig.

Keuring permanente veiligheid op daken

Keuring permanente veiligheid op daken

Permanente veiligheid op daken moet ook elk jaar worden gekeurd. Inmiddels bestaat er het KOMO-safety kwaliteitskeurmerk waar Vlutters aan voldoet. Een kwaliteitsnorm die het proces beschrijft van het ontwerpen, aanbrengen, inspecteren en onderhouden van voorzieningen tegen valgevaar op daken. Zo creëert u zekerheid naar uw opdrachtgever dat niet alleen het product voldoet, maar ook het ontwerp, de juiste bevestiging en het onderhoud achteraf.

Keuring brandblusser

Keuring brandblusser

Als kleine blusmiddelen zoals brandblussers en poederblussers in een professionele werkomgeving worden gebruikt om de brandveiligheid te waarborgen, is er sprake van een wettelijke onderhoudsplicht. Ook hiervoor kunt u Vlutters inschakelen. Vlutters is namelijk REOB (Regeling Erkende Onderhoudsbedrijven Brandbeveiliging) erkend om brandblusmiddelen officieel te mogen keuren.
Automatische jaarlijkse keuring

Automatische jaarlijkse keuring

De dakdekker hoeft zelf niet aan de keuringsdatum te denken. “Op het moment dat iemand bij ons iets koopt, registreren we dat product – of het nou een pbm, lasautomaat of lift is – en bieden we onderhoudscontracten aan. Wij bellen vervolgens jaarlijks om deze keuringsmomenten in te plannen. Wij maken de certificaten en beheren deze in een geautomatiseerd systeem. De dakdekker kan zich focussen op zijn core business: daken maken.”
Landelijke service
Landelijke service
Vlutters heeft onder de Royal-vlag een landelijke dekking. “De Royal-vestigingen zijn voor de dakdekker de ingang. Hij kan ervoor kiezen om zijn materieel naar de betreffende vestiging te brengen, of het naar Oldenzaal te sturen. Maar we hebben ook vijf bussen met servicemonteurs die bij de klanten zelf komen voor onderhoud. Diezelfde monteurs installeren bijvoorbeeld ook permanente veiligheid op daken in het hele land.”
Leen- of huurmachine
Leen- of huurmachine
In het geval er materieel door keuring tijdelijk niet beschikbaar is, heeft Vlutters een uitgebreide verhuurvloot van 90 dak gerelateerde machines en kan de dakdekker een leen- of huurmachine krijgen. Goed verhuren kan alleen als er een goede technische dienst is, is Vlutters overtuiging. “Als hier een machine de deur uit gaat is die dan ook altijd pico bello. Daar staan we voor.”
Landelijke service
Keuring aanvragen
Vlutters neemt nagenoeg álles onder handen wat betreft onderhoud. Met ons heeft u één partij waar u alles kan laten keuren en repareren. Of het nou een keuring is van een pbm (persoonlijk beschermingsmiddel), een boormachine of een veiligheidssysteem op het dak.

Behoefte aan advies, maatwerk of onderhoud?

Ga geheel vrijblijvend het gesprek aan, we helpen u graag bij uw hoogte vraagstukken.