Werken op het dak brengt risico’s met zich mee. Als werkgever is het dan ook het uiterst belangrijk om uw werknemers een zo veilig mogelijke werkomgeving te bieden. Vlutters Tools & Safety, een KOMO-gecertificeerd bedrijf helpt en ontzorgt u hiermee.

Het leveren van maatwerk voor ieder veiligheidsproject dat betrekking heeft op werkzaamheden naar, op en van het dak is waar Vlutters Tools & Safety voor staat.

Veilig werken op het dak

Als werkgever wilt u het beste voor uw werknemers: een veilige werkomgeving is daarbij een van de belangrijkste pijlers. Om de risico’s ‘op de werkvloer’ voor uw dakdekkers te beperken, is het vanzelfsprekend dat u als werkgever veiligheidsmaatregelen neemt. Het nemen van veiligheidsmaatregelen voor veilig werken op het dak is bovendien wettelijk verplicht. Maar waar moet u beginnen?

Wettelijke verplichting voor veilig werken op het dak

Volgens het bouwbesluit moet elk dak zo ingericht worden dat er veilig onderhoud kan worden uitgevoerd. Hier is zowel de werkgever, de werknemer als de gebouweigenaar verantwoordelijk voor. De werkgever is verantwoordelijk voor het creëren van een veilige werkplek aan de hand van de juiste voorzieningen; de werknemer voor het naleven van de regels en het correcte gebruik van de veiligheidsvoorzieningen.

Als gebouweigenaar heeft u zorgplicht en moet u toezien dat de werkzaamheden op uw dak veilig worden uitgevoerd bijvoorbeeld door het dak te voorzien van de juiste veiligheidssystemen. Met de steeds grotere toename van zonnepanelen en regelmatig onderhoud aan technische units of de zonnepanelen wordt er meer en meer op het dak gelopen. Er moet tijdens de ontwerpfase van een gebouw al nagedacht worden over maatregelen om veilig op hoogte te werken.

Valbeveiliging voor veilige arbeidsomstandigheden op het dak

Als veiligheidsspecialist weet Vlutters Tools & Safety als geen ander hoe u het beste de veiligheid van professionals bij hun werkzaamheden op het dak kunt garanderen. Het gebruik van de juiste valbeveiligingssystemen voor veilig werken op het dak is hierbij cruciaal. Wij begrijpen dat het aantal veiligheidsvoorschriften en beschermingsmiddelen overweldigend kan zijn. Daarom hebben we de belangrijkste voor u op een rijtje gezet.

De verschillende soorten valbeveiliging van Vlutters Tools & Safety:

 • Persoonlijke valbeveiliging
  De persoonlijke beschermingsmiddelen (PBMs) zijn een belangrijk onderdeel bij het gebruik van het valbeveiligingssysteem.
 • Tijdelijke valbeveiliging
  Tijdelijke dakrandbeveiliging voor een plat (Royal Guard) en een hellend dak (RSS).
 • Permanente valbeveiliging
  Zoals het permanente Soprasafe Guardrail hekwerk, LuxTop-valbeveiliging en andere valbeveiliging. De permanente valbeveiliging is voor daken die veel onderhoud nodig hebben – daken met zonnepanelen, groene daken, koelunits en gebouwen met een tennisbaan op het dak.

Met de valbeveiliging van Vlutters Tools & Safety is een basisveiligheid voor uw werknemers voor veilig werken op het dak gegarandeerd. Onze KOMO-gecertificeerde inspecteurs geven u graag vrijblijvend advies over welke valbeveiliging het best past bij uw manier van werken. Zij inspecteren hiervoor uitgebreid het dak en voeren daarbij een RI&E-analyse uit.

Veilig werken op het dak met Vlutters Tools & Safety

Waarom kiezen voor Vlutters Tools & Safety?

Als dakspecialist nemen wij al uw zorgen weg wat betreft veiligheid op het dak. Ons KOMO-certificaat garandeert veilige dakwerkzaamheden en naleving van de wetgeving. Als onderdeel van de SOPREMA-group heeft Vlutters Tools & Safety in 2017 als eerste in de branche het KOMO-certificaat mogen ontvangen. Voor veilig en efficiënt werken naar, op en van het dak bent u bij Vlutters Tools & Safety dus aan het juiste adres!

Hoe wij te werk gaan:

U ontvangt een uitgebreide offerte met de volgende aspecten:

 • Veiligheidsmaterialen

 • Montagepost

 • Toebehorenpost, onder andere markeringen voor valgevaar en logboek

Voor de montagepost geldt het volgende:

 • Totale ontzorging: Vlutters Tools & Safety neemt de werkzaamheden rondom veilig werken volledig uit handen.

 • Zelf plaatsen: alleen toegestaan door gecertificeerde specialisten. Wij bieden in Utrecht de opleiding valbeveiliging aan voor iedereen die zelf dakbeveiliging wil leren plaatsen.

Door de offerte te splitsen, behoudt u zelf de mogelijkheid om te kiezen welke valbeveiliging het best past bij de geplande dakwerkzaamheden van uw bedrijf. Voor het opmaken van de offerte hebben wij slechts een adres van u nodig. Bij Vlutters Tools & Safety heeft u de offerte altijd gegarandeerd binnen 3 werkdagen in huis.

Heeft u verder nog vragen? Bij Vlutters Tools & Safety helpen we graag!

Hulp nodig bij de veiligheid van uw project? Neem dan vandaag nog contact met ons op via ons formulier en we zullen zo snel mogelijk reageren. U kunt ook altijd even overleggen met Thijs, onze specialist op het gebied van valbeveiliging. Bekijk ook een onze video over veilig werken op het dak.

Deel dit bericht: