In oktober 2022 heeft Vlutters Tools & Safety meerdere malen geholpen met het verticaal transport voor een project van Mastum: het dak van het 300 meter lange station in Barendrecht werd gerenoveerd. Gezien de lengte van het station en de beperkte ruimte rondom werd er gezocht naar een oplossing voor de aanvoer van de materialen. Vlutters Tools & Safety koos voor dit project voor de AMAK 35.3: de aluminium aanhangerkraan met hoogwerkerfunctie.

Alles over de AMAK 35.3

De AMAK 35.3 is een aluminium, telescopische aanhangerkraan met hoogwerkerfunctie. De aanhangerkraan – ook wel bouwkraan genoemd – heeft een vol hydraulische knik-arm en volledig automatische, vol hydraulische afstempelbasis. De AMAK 35.3 is ontwikkeld en vervaardigd met vakkundige precisie en is voorzien van ASC-besturing, waardoor ze voldoet aan de strenge veiligheidseisen. Voor de AMAK 35.3 is geen hijsbewijs nodig en de aanhangerkraan is te transporteren met een BE-rijbewijs.

Deze gebruiksvriendelijke aluminium kraan is eindeloos draaibaar en uitgerust met een radiografische-afstandsbesturing met grote display. Alle kraanfuncties functioneren met last en zijn te controleren op de diagnosefunctie van deze kraandisplay.

Waarom kiezen voor de AMAK 35.3

Omdat het dak van het station in Barendrecht maar liefst 300 meter lang was en de ruimte rondom het station beperkt, stonden we voor een lastige keuze wat betreft het verticaal transport. Waarom deze op de AMAK 35.3 viel?

Door de wielaandrijving en automatische afstempeling van de AMAK 35.3 kon deze aanhangerkraan eenvoudig en snel langs het gebouw worden geplaatst – en weer verwijderd. Daarbij was de AMAK 35.3 onder het toelaatbare gewicht, namelijk net onder de 3.500 kilogram. Met een reikwijdte van 23 meter en een maximumhaakhoogte van 33 meter, was ook de actieradius van de AMAK 35.3 ideaal.

Voor dit specifieke project had de AMAK 28 aanhangerkraan te klein geweest. De AMAK 33 is qua hefvermogen gelijk aan de AMAK 35.3, maar de kraan is uitgerust met minder opties. Zo moet de AMAK 33 handmatig ingesteld worden en is de maximumhaakhoogte van deze aanhangerkraan slechts 30 meter.

De automatische afstempeling via de afstandsbediening en de reikwijdte van de AMAK 35.3 waren grote voordelen bij dit project. Daarbij kon de kraan snel en eenvoudig (binnen 10 minuten) worden geplaatst en opgesteld. Kortom: alleen de AMAK 35.3 met haar dubbel comfort was toereikend voor dit project.

Overzicht specificaties van de AMAK 35.3

  • Volledig hydraulische afstempeling

  • Met hoogwerkerfunctie

  • Nieuwe krachtige en zuinige Kubota-dieselmotor

  • TSR-mastsysteem van speciaal aluminium (hoge sterkte weinig gewicht)

  • Alle functies van de kraan kunnen onder belasting worden bediend

  • Kan verplaatst worden via afstandsbediening

  • Eindeloos draaibaar

  • Enkel aangedreven as resulteert in grotere wendbaarheid, gemakkelijker manoeuvreren en meer grondspeling

Verticaal transport bij Vlutters Tools & Safety

Heeft u een oplossing nodig voor verticaal transport? Vlutters Tools & Safety helpt u graag bij het vinden van deze oplossing. Naast de verkoop van AMAK hebben we meerdere aluminium kranen van AMAK of Klaas in de verhuur. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor een demonstratie of lees meer over de verhuurservice van Vlutters op onze website.

Deel dit bericht: