Vlutters Tools & Safety is dé specialist voor veilig en efficiënt werken naar, op en van het dak. Maar wist je dat we er bij Vlutters ook zijn voor wegenbouwers? Het beroep van dakdekkers en wegenbouwers ligt dichter bij elkaar dan je zo op het eerste gezicht zou denken – en dat geldt dus ook voor de materialen en middelen die ze gebruiken, zoals de Grün bitumenketels. We vertellen je hier graag alles over in onderstaand artikel – van daken tot wegen: ontdek de bitumenketels van Vlutters.

Waar wegenbouw en dakbedekking samenkomen

Werkzaamheden van een dakdekker en wegenbouwer komen vaak samen. Zo is een dakdekker betrokken bij het maken van een parkeerdek op het dak van een kantoorgebouw, en heeft een wegenbouwer dakbedekking nodig voor het waterdicht maken van een brug. Dit heeft als gevolg dat een groot gedeelte van het assortiment van Vlutters Tools & Safety niet alleen uitermate geschikt is voor de dakdekker, maar ook voor de wegenbouwer.

Bitumenketels voor de dakdekker en wegenbouwer

Een onmisbaar product voor zowel de wegenbouwer als dakdekker is de bitumenketel. Bij Vlutters Tools & Safety beschikken we over een divers assortiment bitumenketels van het merk Grün. Dit zijn sterke, hoogwaardige ketels die zowel geschikt zijn voor wegenonderhoud en asfaltreparaties als voor op daken. En er is voor ieder wat wils: van bitumenketels met een inhoud van 20 liter tot verrijdbare bitumenketels met een inhoud van 800 liter, inclusief regelautomaat en instelbaarheid van 50-300 graden Celsius. Ook voor grote ketels ben je als wegenbouwer bij Vlutters Tools & Safety aan het juiste adres.

Bitumenketels van Vlutters Tools & Safety

De bitumenketels van Grün die we aanbieden in ons Vlutters-assortiment worden direct verhit middels propaangas en hebben geen roerwerk. Bij de grotere modellen is het plaatsen van een thermostaat op de brander een optie – dit ter voorkoming van de oververhitting van het bitumen. De bitumenketels van Grün werken snel en effectief – zowel voor de dakdekker als wegbouwer. Wanneer het van belang is dat te verwerken massa continu geroerd wordt of op een bepaalde temperatuur blijft, adviseren wij onze Grün-roerwerkketel.

Onze bitumenketels zijn onder te verdelen in drie soorten;

  • Bitumenketels voor een kleine klus
  • Bitumenketels voor een middelgrote klus
  • Bitumenketels voor grote projecten

Benieuwd welke bitumenketel het beste bij jouw werkzaamheden past? Schroom dan niet om contact op te nemen met een van onze experts – zij helpen je graag.

De technische service van Vlutters – ook voor de wegenbouw!

Ook het wegenbouwassortiment van Vlutters wordt servicetechnisch ondersteund door onze eigen technische dienst. Bij Vlutters Tools & Safety beschikken we over een technische dienst door het hele land om onze klanten te helpen. Onze service omvat onder andere keuringen, onderhoud en reparaties van materieel. Stilstand moet immers tot een minimum beperkt worden.

En dit geldt natuurlijk ook voor de wegenbouw. Ons team bezit over de onderdelen en kennis om reparatie en onderhoud uit te voeren. Met het uitleveren van onze grotere bitumenketels op een aanhanger of zelf inclusief aanhanger, komen wij indien gewenst zelfs een dag bij je langs om uit te leggen hoe de bitumenketel precies werkt, zodat je op de juiste manier aan de slag kunt.

Ben jij dakdekker of wegenbouwer en wil je ook kennismaken met de service van Vlutters Tools & Safety? Bezoek onze website of neem vrijblijvend contact met ons op – wij helpen je graag!

Deel dit bericht: